jueves, 31 de diciembre de 2009

Comiat

Tot té un final i sembla ser que ha arribat el final d’aquesta assignatura. Fa unes setmanes, l’últim dia de classe vam organitzar una fira on vam exposar els nostres projectes finals en els quals hem estat treballant durant les últimes setmanes. Les classes es van omplir amb cartells, tríptics, vam deixar anar l’ imaginació i vam ambientar-les amb els nostres projectes. Va ser una gran experiència, molt positiva, a part de poder veure els projectes que els companys (del nostre grup-classe i dels altres) han elaborat, vam poder veure com tractar un mateix context des de perspectives diferents. També crec que va ser molt positiu perquè vam treballar desenvolupant algunes de les competències que hauria de tenir un educador social, com ara la creativitat i imaginació, l’empatia, i la capacitat d’adaptació al context que vam escollir, i posteriorment la capacitat de reflexionar i analitzar. A més aquest projecte ha aconseguit, almenys en el meu cas, motivar-nos i despertar les nostres inquietuds.
L’assignatura en general m’ha ajudat a tenir una altre visió diferent sobre les noves tecnologies de la que tenia al principi del curs. Tot i que la meva opinió segueix sent bastant radical penso que ara està realment fonamentada en coneixements no com al principi en que simplement era una opinió. A través del que hem parlant a classe, de les lectures, els debats, etc. ara sóc capaç de veure els aspectes positius de les noves tecnologies sense oblidar els aspectes negatius que tant tenia en compte. He aconseguit veure les noves tecnologies com una eina que podrà facilitar la meva futura feina com a educadora social amb la relació amb determinats col•lectius. I bàsicament la gran pregunta que m’he plantejat és com podem trobar l’equilibri en les noves tecnologies? On està aquest equilibri de poder beneficiar-nos dels aspectes positius que ofereixen però sense abusar-ne ja que llavors apareixerien els aspectes negatius? Quin model educatiu en relació les noves tecnologies hem de construir com a educadors socials?
Bé deixant aquestes preguntes com a invitació a la reflexió m’acomiado de tots vosaltres, també volia dir-vos que m’he proposat seguir amb aquest blog, ja que penso que es un bon espai per a anar publicant petites cosetes que escric de tant en tant i que potser mereixen que altres persones les llegeixin.

Fins una altre, i bon any nou a tothom!!

Mireia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario